Ni resepi my mom.. Fav kitorang sampai skrg.. Baru jek try buat today.. Ni untuk makan famili kecik jek..
250 gram ikan selar.. Or kembung.. Kalu anak selar cam hubby suka, dlm 5 ekor
Seulas bawang merah n putih..
2 asam keping
Panaskan air.. Sket jek.. Dlm 2 cawan setengah.. Or 1/2 mangkuk vision tu..
Campak bawang.. Asam keping.. Cili padi (1 or 2 kalau mau pedas)..
Air mendidih baru masukkan ikan.. Can't earlier kalu dak air keruh..
Pastu bila ikan masak.. Cara dia tgk ekor dia pecah kembang gitu.. Baru masukkan garam..
Tak lupa gak aji no moto.. Aku takde aji so gitu jek ler..
Mak aku org Kelate so gitu la org Kelate masak singgang.. Kalu mak mentua, dia org Trg.. Siap ade extra bahan.. Lengkuas n kunyit.. Then as tambahan masukkan bunga kantan, bendi n tomato lagi.. Senang 2 in 1 terus.. :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Sunday, November 4, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment